Pescuit Bucuresti 2018

  • 3770 FSH CORP TEAM OPEN
Pescuit Bucuresti 2018
Balta Sarulesti

Strada Emil Cioran, Sărulești 917215

 

Pescuit

REGULI AVPSR - modificate şi adaptate pentru Corporate Games

Scopul acestei întreceri sportive este de a captura o cantitate superioara de peste in kilograme, stationar de pe mal, într-un timp delimitat, cu ajutorul unei echipe formate din 4 pescari sportivi.

ECHIPAMENT

Membrii unei echipe trebuie sa poarte echipament uniform. Fiecare echipa poate pescui cu maxim 8 lansete si cu un singur carlig pe montura. Fiecare echipa trebuie sa fie dotata obligatoriu cu saltea de primire pentru pesti mari, mincioc cu deschidere mare, patru saci ecologici model mare. Echipamentul de campare, scaune, mese, umbrele, sunt atributul exclusiv al participantilor.

Pescuit Bucuresti 2018

REGULI AVPSR - modificate şi adaptate pentru Corporate Games

ARTICOLUL 4.  REGULI SPECIFICE

4.1. Probe, dimensiune echipă, schimbări.

4.1.1. Această intrecere sportivă presupune capturarea unei cantitati superioare de peste in kilograme (crap, ten, caras, platica, scoicar), stationar de pe mal, într-un timp delimitat, cu ajutorul unei echipe, categoria open. Dupa capturare, crapul, tenul, scoicarul se cantaresc si se elibereaza imediat, cu grija. Carasul si platica se retin obligatoriu. Daca se prinde accidental sturion sau peste rapitor, acesta nu puncteaza si va fi eliberat cu grija, imediat.

4.1.2. Echipa standard este formata din 4 pescari sportivi (echipele pot fi si mixte). Fiecare echipa poate pescui cu maxim 8 lansete si un carlig pe montura. O echipa nu poate incepe sau continua intrecerea sportiva cu mai putin de doi pescari in stand. Este interzisa parasirea standului de catre concurenti fara aprobarea arbitrilor.

4.1.3. Circulatia/parcarea masinilor in zona standurilor este interzisa. Acestea vor ramane in parcarea amenajata a locatiei. In zona standului repartizat au acces doar membrii echipei respective.

4.1.4. Este interzisa iluminarea standului pe timpul noptii, cu exceptia lanternei de pe cap si a luminii din cort. Este interzis sa se faca focul pe timpul noptii/zilei.

4.1.5. Caracteristica principala a acestei competitii fiind fair play-ul, concurentii vor avea un comportament adecvat, nu vor asculta muzica, vor pastra linistea si curatenia.

4.2. Conditii specifice

4.2.1. Lanseurile se vor realiza dupa semnalul de start doar in fata, in cadrul standului repartizat. Dupa semnalul de final al intrecerii, concurentul care este prins in drill, mai are dreptul la 15 minute pentru capturare.

4.2.2. Intrarea in standul vecin este permisa doar in cazul unui drill, pentru scoaterea pestelui si pentru cantarire. Intrarea in apa, pana la nivelul genunchilor este permisa doar in timpul drillului.

4.2.3. Nadirea se face exclusiv de pe mal, cu bastonul de nadire (cobra), cupa de nadire, racheta de nadire, prastie sau saci solubili. Folosirea sonarului si a barcii de nadit, este interzisa.

4.2.4. Se poate nadi cu mixuri, boabe de porumb fierte obligatoriu sau boilesuri. Ca momeli pentru carlig, se pot folosi viermusi, rame, mamaliga, boabe de porumb conservate/fierte, pufuleti, boiles. Este strict interzis pescuitul la rapitor.

4.2.5. Dupa inceperea intrecerii sportive, primirea nadei din exterior este interzisa.

4.3. Arbitrajul

4.3.1. Înainte de startul competitiei, arbitrii vor completa/verifica fişa probei, pe baza legitimaţiilor de participare şi a actelor de identitate ale concurenților prezenţi. Acest document poate fi completat şi de managerii sau căpitanii echipelor.

4.3.2. Raportul probei  este documentul în care sunt înregistrate toate datele tehnice referitoare la desfăşurarea intrecerii sportive, inclusiv avertismentele si sanctiunile.

4.3.3. Arbitrajul va fi asigurat in zona (5-6 standuri/arbitru). La cererea arbitrilor/oficialilor, concurentii trebuie sa prezinte legitimatiile de concurs, actele de identitate si sa accepte efectuarea controalelor specifice, in orice moment al intrecerii.

4.3.4. Cantarirea oficiala se va face de trei ori, orele fiind comunicate concurentilor la sedinta tehnica. După fiecare cantarire, căpitanii echipelor si un component al echipei care concureaza pe standul alaturat, au obligaţia să semneze raportul probei, pentru certificarea rezultatului. În cazul în care un căpitan de echipă refuză sau omite să semneze, rezultatul final va fi cel anunţat de arbitru.

4.3.5. Cantarirea suplimentara se va face daca se intrunesc conditiile specificate la art. 4.1.1. si mai ales in cazul capturilor semnificative, arbitrii/oficialii fiind anuntati imediat.

4.4. Sanctiuni si avertismente

4.4.1. Prezentarea la cantarire a unui crap, ten sau scoicar ranit, se sanctioneaza cu avertisment. Totodata, captura nu va fi validata/cantarita.

4.4.2. Avertismentele pot fi acordate si pentru alte situatii, cum ar fi: folosirea nadelor interzise; folosirea momelilor interzise; furtul startului; alte situatii in care se constata abateri de la prezentul regulament.

4.4.3. La fiecare avertisment primit, echipa respectiva va fi sanctionata si cu depunctare (- 10 kg din cantitatea totala). La al treilea avertisment, echipa este descalificata si paraseste competitia fara returnarea taxei de participare.

4.4.4. Ranirea grava/mortala a unei capturi trofeu, se sanctioneaza cu descalificarea echipei respective din concurs si plata pestelui conform regulamentului locatiei.

4.5. Echipamentul echipelor trebuie să fie uniform si adaptat sezonului. Fiecare echipa trebuie sa fie dotata obligatoriu cu saltea de primire pentru pesti mari, mincioc cu deschidere mare, patru saci ecologici model mare. Echipamentul de campare, scaune, mese, umbrele, sunt atributul exclusiv al participantilor.

 

4.6. Desfășurarea intrecerii

4.6.1. Prezenta participantilor la locatia sportiva (balta) este necesara cu cel putin 90 minute inainte de startul competitiei. În faza de inceput a acestei întreceri sportive, repartizarea echipelor pe standuri se va face prin tragere la sorţi, imediat dupa sedinta tehnica.

4.6.2. Dupa sedinta tehnica si tragerea la sorti, fiecare echipa trebuie să ajungă în standul repartizat cu cel puţin 30 minute înainte de ora programată pentru startul intrecerii, unde vor pregati regulamentar materialele specifice.

4.6.3.Numai dupa comanda START a arbitrului oficial lanseurile vor putea fi efectuate. Finalul competitiei va fi anuntat din timp, iar la ora stabilita toate lansetele trebuie sa fie stranse.

4.6.4. Pentru motive bine întemeiate (abateri de la regulament, situații de pericol, condiții meteo, defecțiuni tehnice etc.) arbitrii/organizatorii pot decide amânarea, întreruperea şi reluarea intrecerii sportive. De asemenea, în situaţii de egalitate perfectă, departajarea echipelor se va face in functie de urmatoarele criterii: I. cantitatea superioara inregistrata la prima cantarire; II. Cantitatea superioara inregistrata la a doua cantarire; III. alte criterii.

4.6.5. Pentru orice nelămurire sau nemulţumire care face referire la întrecerea sportivă, cei în cauză se vor adresa arbitrilor sau oficialilor, singurii în măsură să lămurească şi să decidă.

Sponsors