Pescuit Summer 2019

Această întrecere sportivă presupune capturarea unei cantități superioare de peste (crap, ten, caraș, plătică, scoicar), staționar, într-un timp delimitat, cu ajutorul unei echipe formate din 2 sportivi, categoria open.

Echipa standard este formată din 2 pescari sportivi (echipele pot fi și mixte). Se pescuiește cu maxim 4 lansete; sunt permise doar monturi cu un cârlig și cu posibilitatea eliberării plumbului în cazul ruperii firului principal. Este interzisă părăsirea standului de către concurenți fără aprobarea arbitrilor.

ARTICOLUL 4. REGULI SPECIFICE

4.1. Probe, dimensiune echipă, reguli

4.1.1. Această întrecere sportivă presupune capturarea unei cantități superioare de peste (crap, ten, caraș, plătică, scoicar), staționar, într-un timp delimitat, cu ajutorul unei echipe formate din 2 sportivi, categoria open.

4.1.2. Echipa standard este formată din 2 pescari sportivi (echipele pot fi și mixte). Se pescuiește cu maxim 4 lansete; sunt premise doar monturi cu un cârlig și cu posibilitatea eliberării plumbului în cazul ruperii firului principal. Este interzisă părăsirea standului de către concurenți fără aprobarea arbitrilor.

După capturare, crapul, tenul, scoicarul se cântăresc și se eliberează imediat, cu grijă. Se poate reține doar caraș, biban, babușca, în limita a 7 kg. Este interzisă reținerea crapului sau a altor specii nespecificate. Dacă se prinde accidental sturion sau peste răpitor, acesta nu punctează și va fi eliberat cu grijă, imediat.

4.1.3. Parcarea autovehicolelor este permisă în zona standurilor. Circulația acestora în zona standurilor este STRICT INTERZISĂ. Autovehiculele vor rămâne în zona standurilor repartizate fiecărei echipe. În zona respectivă au acces doar membrii echipei desemnate să ocupe acel stand.

4.1.4. Este interzisă iluminarea standului pe timpul nopții, cu excepția lanternei de pe cap și a luminii din cort. Este interzis să se facă focul pe timpul nopții/zilei cu excepția focului ptr grătar, doar pe timpul zilei.

4.1.5. Caracteristică principala a acestei competiții fiind fair play-ul, concurenții vor avea un comportament adecvat; nu vor ascultă muzică, vor păstra liniștea și curățenia. Injuriile adresate colegilor, oficialilor, sportivilor concurenți sau altor persoane, sunt STRICT INTERZISE. Sportivii în cauza vor fi sanctionati drastic iar sancțiunile pot duce până la eliminarea din concurs.

4.1.6 Pescarii au obligația de a avea saltea de primire cu cadru și spray antiseptic, în caz contrar nu este permis accesul la pescuit. Acestea se pot închiria la sosire, contra sumei de 10lei/24h (saltea) și 5lei/24h (spray), în limita cantităților disponibile. În caz de deteriorare a saltelei, se va achita contravaloarea acesteia (300 lei);

4.2. Conditii specifice

4.2.1. Lanseurile se vor realiza după semnalul de start doar în față, în cadrul standului repartizat. După semnalul de final al întrecerii, concurentul care este prins în drill, mai are dreptul la 15 minute pentru capturare.

4.2.2. Intrarea în standul vecin este permisă doar în cazul unui drill, pentru scoaterea peștelui și pentru cantarire. Intrarea în apă este STRICT INTERZISĂ. Excepție este doar când sportivul se află în timpul drillului, iar intrarea în apă este permisă doar până la nivelul genunchilor.

4.2.3. Nadirea se face exclusiv de pe mal, cu bastonul de nadire (cobra), cupa de nadire, rachetă de nadire, praștie sau saci solubili. Folosirea sonarului și a bărcii de nadit, este interzisă.

4.2.4. Se poate nadi cu mixuri, boabe de porumb fiert e obligatoriu sau boilesuri. Ca momeli pentru cârlig, se pot folosi viermusi, râme, mămăligă, boabe de porumb conservate/fierte, pufuleți, boiles. Este strict interzis pescuitul la răpitor.

4.2.5. După începerea întrecerii sportive, primirea nadei din exterior este interzisă.

4.3. Arbitrajul

4.3.1. Înainte de startul competitiei, arbitrii vor completa/verifica fişa probei, pe baza legitimaţiilor de participare şi a actelor de identitate ale concurenților prezenţi. Acest document poate fi completat şi de managerii sau căpitanii echipelor.

4.3.2. Raportul probei este documentul în care sunt înregistrate toate datele tehnice referitoare la desfăşurarea intrecerii sportive, inclusiv avertismentele si sanctiunile.

4.3.3. Arbitrajul va fi asigurat in zona, conform standardelor si regulamentelor aflate in vigoare. La cererea arbitrilor/oficialilor, concurentii trebuie sa prezinte legitimatiile de concurs, actele de identitate si sa accepte efectuarea controalelor specifice, in orice moment al intrecerii.

4.3.4. Cu exceptia Crapului, tenului sau scoicarului care se cantaresc imediat, cantarirea oficiala se va face la sfarsitul concursului. După fiecare cantarire, căpitanii echipelor si un component al echipei care concureaza pe standul alaturat, au obligaţia să semneze raportul probei, pentru certificarea rezultatului. În cazul în care un căpitan de echipă refuză sau omite să semneze, rezultatul final va fi cel anunţat de arbitru.

4.3.5. Cantarireasuplimentara se va face daca se intrunescconditiilespecificate la art. 4.1.1. si mai ales in cazulcapturilorsemnificative, arbitrii/oficialiifiindanuntatiimediat.

4.4. Sanctiuni si avertismente

4.4.1. Prezentarea la cantarire a unui crap, ten sau scoicar ranit, se sanctioneaza cu avertisment. Totodata, captura nu va fi validata/cantarita.

4.4.2. Avertismentele pot fi acordate si pentru alte situatii, cum ar fi: folosirea nadelor interzise; folosirea momelilor interzise; furtul startului; alte situatii in care se constata abateri de la prezentul regulament.

4.4.3. La fiecare avertisment primit, echipa respective va fi sanctionata si cu depunctare (- 10 kg din cantitatea totala). La al treilea avertisment, echipa este descalificata si paraseste competitia fara returnarea taxei de participare.

4.4.4. Ranirea grava/mortala a unei capture trofeu, se sanctioneaza cu descalificarea echipei respectiv din concurs si plata pestelui conform regulamentului locatiei.

4.4.5. Inainte si pe toata perioada desfasurarii competitiei, consumul de bauturi alcoolice este STRICT INTERZIS! Cel/cei care va/vor fi depistat/depistati sub influenta bauturilor alcoolice sau in stare de ebrietate vor fi eliminati si evacuati imediat din zona de concurs. Echipa/echipele din care face/fac parte sportivul/sportivii respectiv/respective va/vor fi DESCALIFICATA/DESCALIFICATE!

4.4.6 Este obligatory manevrarea cu atentie a pestelui capturat. In cazul in care se constata ca un exemplar mai mare de 4 kg a fost ranit, se va percepe o taxa de 40 lei /kg pentru pestele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 7 kg se va percepe o taxa de 80 lei/kg. Pestele ranit va fi predate personalului fermei.

4.4.7 Persoana surprinsa ca sustrage/ascunde peste, altul decat cel care poate fi retinut conform regulamentului sau orice alte bunuri din dotarea fermei, se face vinovata de furt, fapta penala pedepsita de art 208 Cod Penal si va fi reclamata organelor de politie in vederea intocmirii dosarului penal.

4.4.8 Personalul de la paza are drept de control pe balta, atat la autoturisme cat si la bagaje. Nu se permite parasirea fermei fara executarea controlului la autoturism si bagaje.

4.6. Desfășurarea intrecerii

4.6.1. Prezenta participantilor la locatia sportiva (balta) este necesara cu cel putin 90 minute inainte de startul competitiei. În faza de inceput a acestei întreceri sportive, repartizarea echipelor pe standuri se va face prin tragere la sorţi, imediat dupa sedinta tehnica.

4.6.2. Dupa sedinta tehnica si tragerea la sorti, fiecare echipa trebuie să ajungă în standul repartizat cu cel puţin 30 minute înainte de ora programată pentru startul intrecerii, unde vor pregati regulamentar materialele specifice.

4.6.3.Numai dupa comanda START a arbitrului official lanseurile vor putea fi efectuate. Finalul competitiei va fi anuntat din timp, iar la ora stabilita toate lansetele trebuie sa fie stranse.

4.6.5. Pentru motive bine întemeiate (abateri de la regulament, situații de pericol, condiții meteo, defecțiuni tehnice etc.) arbitrii/organizatorii pot decide amânarea, întreruperea şi reluarea intrecerii sportive. De asemenea, în situaţii de egalitate perfectă, departajarea echipelor se va face in functie de urmatoarele criterii: I. cantitatea de crap inregistrata; II. Greutatea celui mai mare peste capturat; III. Alte criterii.

4.6.6. Pentru orice nelămurire sau nemulţumire care face referire la întrecerea sportivă, cei în cauză se vor adresa arbitrilor sau oficialilor, singurii în măsură să lămurească şi să decidă.

4.6.7 La finalul partidei de pescuit, incarcarea bagajelor in autoturismele personale si parasirea standurilor se face sub supravegherea agentilor de paza