Despre noi

Incepand cu 2012, Romania s-a alaturat circuitului international Corporate Games, cel mai mare eveniment sportiv din lume care promoveaza sportul in masa pentru amatori si valorile generale ale sportului.

Povestea incepe in California, USA, in 1986. Primul pas in organizarea lor a fost identificarea unui oras gazda. In 1988 a fost ales San Francisco, al carui primar, Diane Feinstein, acum senator USA, a sustinut acest concept de la inceput. A fost un succes imens.

Concord, un oras invecinat din California a cerut drepturile de organizare anul urmator,  in 1989. Hawai a fost urmatorul si Honolulu a dat startul editiei a 3-a, cu festivitatile de premiere pe plaja. Cea de a 4-a editie a fost gazduita de Franta, la Lille pe Stadium de Nord, sub patronajul presedintelui Francois Miterrand. Unul dupa celalat, marile orase ale lumii s-au intrecut in a oferi un spectacol din ce in ce mai grandios: Atena, Istanbul, Londra, Geneva, Sevilla, Moscova, Zagreb, Leeds, Sydney, Melbourne, Delhi, Capetown sunt doar cateva dintre ele.

 

Conceptul

Corporate Games este o combinatie intre sport, business si turism, reunite  intr-o competitie mondiala intre corporatii.

 

Viziunea noastra

Pe baza expertizei la nivel mondial de peste 20 de ani in evenimente , organizam, promovam si conducem intrecereri sportive intr-un mediu corporatist.

 

Misiunea noastra 

Sa ducem oamenii impreuna prin sport, si sa incurajam:

  • Moralul
  • Spiritul de echipa
  • Stilul de viata sportiv
  • Relatiile de afaceri
  • Integrarea sociala

 

Corporate Games ofera ocazia oricarui participant, indiferent de abilitatile sale sportive, de a face parte dintr-o intrecere grandioasa.

 

Echipele

Nu exista o limita referitor la numarul de participanti sau de echipe.

Mari corporatii multinationale, intreprinderi mici si mijlocii, ONGuri, asociatii, institutii ale statului – toate pot intra in competitie.

Angajati permanent, clienti, furnizori, consultanti, membrii ai Consillilor de Administratie, manageri, agenti, familii ale angajatilor, prieteni si parteneri de afaceri, toti pot participa.

 

Competitiile sportive

 Unul din conceptele fundamentale este sistemul dual de punctaj: atletii puncteaza atat pentru medalii, cat si pentru clasamentul organizatiei din care fac parte.

Sistemul de punctaj

Clasamentul corporatiilor este calculat pe baza primilor 8 clasati in fiecare intrecere. La sporturile pe echipe, acest punctaj se multiplica cu numarul de participanti.

Diviziile campionatului

Se bazeaza pe numarul de participanti cu care intra fiecare organizatie, astfel incat corporatiile mari intra in competitie intre ele, iar firmele mai mici la fel. Acest sistem asigura sanse de a castiga o divizie fiecarui participant, indiferent de dimensiunea organizatiei reprezentate.

Medaliile se acorda participantilor care se plaseaza pe locurile 1, 2 si 3 la fiecare eveniment, ca o recunoastere a realizarilor individuale

Trofeul Sport for Life

Se acorda organizatiei care recunoaste importanta sportului prin inregistrarea celui mai mare numar de participanti, reflectand astfel leadership-ul, responsabilitatea sociala si excelenta in team building.

Trofeul Medaliilor

Cea mai competitiva organizatie este recompensata prin Trofeul Medaliilor acordat pentru cel mai mare numar de medalii. Se vor lua in calcul toate medaliile obtinute la editia respectiva a Corporate Games.

Trofeele Diviziilor

Diviziile se bazeaza pe numarul de participanti ai organizatiei si se recompenseaza organizatia care castiga cele mai multe puncte in fiecare divizie.

Trofeele pe Sporturi

Sunt acordate organizatiei care acumuleaza cele mai multe puncte la fiecare sport.

Festivitati

Speech-ul de deschidere, mesajul patronului Jocurilor, prezentarea programului Jocurilor Mondiale Corporatiste si spectacolul de deeschidere sunt parte din aceasta ceremonie speciala.

Marea parada a atletilor

Un mod fantastic de a intra in spiritul Jocurilor, precum si pentru a crea ocazia de a promova fiecare participant si corporatie din concurs.

Games Party

Sute de participanti la cea mai tare petrecere a Jocurilor, cu faimosi DJ si formatii live, de la care nu poate lipsi nimeni ! Dupa o zi de intreceri aprige, aici este locul in care se leaga prietenii, relatii de afaceri si toata lumea se destinde.

Ceremonia de inchidere

Castigatorii trofeelor, precum si reprezentatii organizatiilor castigatoare pe sporturi, divizii si medalii sunt premiati in cadrul ceremoniei de inchidere a Jocurilor.

Patronii Jocurilor

De-a lungul anilor, Corporate Games au fost organizate sub patronajul unor remacabili oameni din administratie, sport sau din zona de afaceri. Acestia sunt doar citiva dintre cei care au insuflat viata Jocurilor:

Printesa Anna                                 Familia regala UK

Nelson Mandella                            Presedinte Africa de Sud

Francois Mitterand                        Presedinte Franta

Sheik Nathayan Mabarak            Ministrul Educatiei si Cercetarii Quatar

Dr. Mahathir Mohamed                 Prim Ministru Malaiezia

Juan Antonio Samaranch           Comitetul Olimpic International

Sir Alex Ferguson                         Clubul Manchester United

Eddie Irvine                                     Consiliul Europei

Elisabeta Lipa                                 Presedinte Federatie de Canotaj

 

Organizatiile participante 

 Peste 18.000 de firme mari, mijlocii si mici au luat parte in Corporate Games de-a lungul anilor, si continua sa participe an de an la aceste festivaluri ale sportului.

In Romania contam pe participarea filialelor locale ale corporatiilor multinationale, care au deja experienta Corporate Games lor in alte tari: Vodafone, Orange, Sony, IBM, Nokia, Siemens, Unilever, Canon, DHL, Citigroup, Microsoft, KPMG, Land Rover, Jaguar, CORA, Carrefour, Auchan, Metro, Real, Selgros, BRD-Societe Generale, BCR-Erste Bank, Bancpost, Reiffeissen, etc.

Din randul firmelor romanesti, contam pe principalii jucatori din piata, cum ar fi Schaeffler, Decathlon, Bancpost, BCR, RBS, Vodafone, BAT, JTI, Philip Morris, Selgros, Kaufland, RCS-RDS, Addeco, Gameloft, Accenture, Opel, Enel, Eon, Michelin, Affichage, Alstom, BDO, Bearing Point, Cargill, Cora, COS, Cumpana, Fan Curier, Genpact, HP, Howard Johnson, Ipsos, LS Travel, Men’s Health, Nobel Telecom, Pfizer, Grande Hotel Phoenicia, Stryker, VP holding, Unicredit, Webhelp, Yazaki, etc.

Nu in ultimul rand, asteptam si ONG-urile, reprezentanti ai parohiilor, asociatii sportive neprofesioniste, etc.

Ideea este ca oricine poate participa, iar partenerii de afaceri si membrii familiei pot constitui membrii echipei corporatiste, alaturi de angajatii proprii.

 


Conectați-vă cu noi