Slideshow Image

Olimpiada de iarna incepe (si) la Poiana Brasov !

 

Winter Corporate Games, festivalul sporturilor de iarna pentru firme si corporatii, care are loc in peste 20 de tari de pe cele 5 continente, este acum la a doua editie si in Romania.

Competitia sportiva de iarna va avea loc anul viitor, intre 7 si 9 februarie, la Poiana Brasov, unde corporatistii vor putea alege dintre 7 sporturi diferite : schi, snowboard, volei pe zapada, tir in poligonul de biatlontenis de masa, bowling sau biliard.

 

Pe 7 Februarie 2014 incepe Winter Corporate Games, dar si Olimpiada de iarna de la Sochi !

Evenimentul a fost inaugurat anul trecut prin mesajul de bun-venit al lui Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti,care a precizat invitatilor ca “participarea companiilor din Romania la Corporate Games este o oportunitate pentru promovarea sportului si spiritului de echipa in randurile angajatilor participanti”. Domnul ambasador a adaugat ca Winter Corporate Games ofera un program motivational de valoare pentru angajatii unor companii, dovada faptul ca “Romania a batut recordul de participare la prima editie din vara si s-a clasat pe primul loc dintr-un total de 25 de tari participante cu 3000 de entuziasti ”. Winter Corporate Games corespunde unui teambuilding care ofera angajatilor si imaginii companiilor o nota de originalitate in aceasta competitie inedita.

Domnul George Scripcaru, primar al Municipiului Brasov a declarat : este o onoare pentru Municipiul Braşov găzduiască, pentru al doilea an consecutiv, Winter Corporate Games.

Sunt bucuros Braşovul a devenit o destinaţie pentru desfăşurarea competiţiilor sportive de iarnă, inclusiv pentru cele de mare anvergură, cum a fost Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European, dar şi pentru cele care vizează sportul amator.

Acest eveniment înseamnă şi o responsabilitate pentru oraşul nostru şi vreau îi asigur pe toţi participanţii Braşovul oferă cele mai moderne şi performante facilităţi sportive pentru desfăşurarea acestei competiţii, iar Jocurile de Iarnă pentru Companii vor fi organizate în cele mai bune condiţii.

Le urez tuturor participanţilor succes şi fie ca cei mai buni câştige.

 

Istoria Corporate Gamesincepe in California, USA, in 1986. Primul oras gazda a fost San Francisco, al carui primar, Diane Feinstein, acum senator USA, a sustinut acest concept de la inceput. Au urmat Concord California, Honolulu Hawai si Franta, unde chiar presedintele Francois Miterrand a onorat festivitatea de deschidere pe Stadium Nord din Lille. Unul dupa celalat, marile orase ale lumii s-au intrecut in a oferi un spectacol din ce in ce mai grandios. Cape Town, Istanbul, Geneva, Delphi, Zagreb, Syney si Londra, sunt doar cateva exemple.

Incepand cu anul 2012, Romania a intrat in circuitul mondial al Corporate Games, cel mai mare eveniment sportiv de amatori din lume, o combinatie inedita de team building, networking si turism. In iunie 2014 va avea loc la Bucuresti cea de-a 7 a editie a Corporate Games Romania. Tara noastra ocupa un loc de frunte in comunitatea Corporate Games, fiind prima tara din Europa care a organizat ata editia de vara cati si Winter Corporate Games.

Viziunea noastra

Pe baza expertizei la nivel mondial acumulata, sa organizam, promovam si conducem intrecereri sportive intr-un mediu corporatist.

Conceptul

Corporate Game este o combinatie intre sport, business si turism, reunite intr-un festival al competitiilor intre corporatii.

Misiunea noastra

Esenta este sa ducem oamenii impreuna prin sport, si sa incurajam :

ü  Moralul

ü  Spiritul de echipa

ü  Stilul de viata sportiv

ü  Relatiile de afaceri

ü  Integrarea sociala

Corporate Games ofera ocazia oricarui participant, indiferent de abilitatile sale sportive, de a fi parte a unei intreceri grandioase

Sporturile

Programul ofera ocazia unor intreceri atractive, atat pentru sporturile pe echipe cat si pentru cele individuale.

Corporate Games ofera posibilitatea fiecaruia de a intra in competitie, intrecerile  fiind organizate pe grupe de varsta, astfel incat fiecare atlet poate ramine activ mult timp.

Echipele

Nu exista o limita referitor la numarul de participanti sau de echipe.

Mari corporatii multinationale, intreprinderi mici si mijlocii, ONG-uri, asociatii, institutii ale statuluitoate pot intra in competitie.

Membrii angajati permanent, clienti, furnizori, consultanti, memebrii ai Consillilor de Administratie, manageri , agenti, familii ale angajatilor, prieteni si parteneri de afaceri, toti pot participa.

Competitiile sportive

Unul din conceptele fundamentale este sistemul dual de punctaj : atletii puncteaza atat pentru medalii, cat si pentru clasamentul organizatiei din care fac parte.

Sistemul de punctare

Clasamentul corporatiilor este calculat pe baza primilor 8 clasati in fiecare intrecere. La sporturile pe echipe, acest punctaj se multiplica cu numarul de participanti.

Diviziile campionatului

Se bazeaza pe numarul de participanti cu care intra fiecare organizatie, astfel incat corporatiile mari intra in competitie intre ele, iar firmele mai mic, la fel.

Acest sistem asigura sanse de a castiga o divizie fiecarui participant, indiferent de dimensiunea organizatiei reprezentate.

Medaliile si trofeele

Organizatiile si atletii pot castiga prestigioasele Medalii, acumuland si puncte pentru compania reprezentata, care va primi trofee.

Trofeul Sport for Life

Se acorda organizatiei care are cel mai mare numar de participanti, ca o recunoastere a acestei realizari de catre o echipa de management care are o atitudine reponsabila fata de sport si sanatatea angajatilor

Trofeul pe medalii

Se ofera corporatiei ai carei membrii castiga cel mai mare numar de medalii.

Trofeul pe Divizii

Se acorda organizatiei care are cel mai mare numar de puncte in fiecare divizie

Trofeul pe sporturi

Fiecare sport are campionii ei, iar aceasta medalie se acorda corporatiei care are cele mai bune rezultate la un sport.

Medaliile Corporate Games

Atletii clasati pe locurile 1, 2 si 3 primesc medalii pentru recunoasterea performantelor realizate.

Evenimente speciale

Acestea sunt festivitati grandioase, parade ale sportivilor si petreceri create special pentru a permite organizatiilor si participantilor sa se cunoasca, sa interactioneze si sa se distreze impreuna.

Inregistrarea la SuperCentru

Toti atletii, oficialii, arbitrii , VIP, reprezentatii media trebuie sa se inregistreze, acesta fiind primul eveniment care arata statutul lor la Corporate Games

Marea parada a atletilor

Un mod fantastic de a intra in spiritul Corporate Games, precum si pentru a crea ocazia de a promova fiecare participant si corporatie din concurs.

Speech-ul de deschidere, mesajul patronului Corporate Games, prezentarea programului Corporate Games si spectacolul de deschidere cunt parte din aceasta ceremonie speciala.

Ceremonia de inchidere

Castigatorii medaliilor din cadrul Corporate Gameslor , precum si reprezentati ai organizatiilor castigatoare pe sporturi si in clasamentul general sunt premiati in cadrul ceremoniei de inchidere a Corporate Gameslor.

Presedintii onorifici Corporate Games

De-a lungul anilor, Corporate Games a fost organizat  sub patronajul unor remacabili oameni din administratie, sport sau din zona de afaceri. Acestia sunt doar citiva dintre cei care au insuflat viata Corporate Gameslor :

 

Printesa Anna                                   Familia regala UK

Nelson Mandella                             Presedinte Africa de Sud

Francois Mitterand                          Presedinte Franta

Sheik Nathayan MabarakMinistrul Educatiei si Cercetarii Quatar

Dr. Mahathir Mohamed                 Prim Ministru Malaiezia

Juan Antonio Samaranch  Comitetul Olimpic International

Sir Alex Ferguson                             Clubul Manchester United

Eddie Irvine                                       Consiliul Europei

Elisabeta Lipa                                  Presedinte Federatie de Canotaj

 

Organizatiile participante

Peste 18.000 de firme mari, medii, mijlocii si mici au luat parte in Corporate Games de-a lungul anilor, si continua sa participe an de an la aceste festivaluri ale sportului.

In Romania contam pe participarea filialelor locale ale corporatiilor multinationale, care au deja experienta Corporate Games lor in alte tari : Vodafone, Orange, Sony, IBM, Nokia, Siemens, Unilever, Canon, DHL, Citigroup, Microsoft, KPMG, Land Rover, Jaguar, CORA, Carrefour, Auchan, Metro, Real, Selgros, BRD-Societe Generale, BCR-Erste Bank, Bancpost, Reiffeissen, etc.

Suntem convinsi sa printe participanti vor fi si echipe ale autoritatilor publice locale si centrale, ministere, etc.

Din randul firmelor romanesti, contam pe principalii jucatori din piata, cum ar fi Schaeffler, Decathlon , Bancpost, BCR, RBS, Vodafone, BAT, JTI, Philip Morris, Selgros, Kaufland, RCS-RDS, Addeco, Gameloft, Accenture, Opel, Enel, Eon, Michelin, Affichage, Alstom, BDO, Bearing Point, Cargill, Cora, COS, Cumpana, Fan Curier, Genpact, HP, Howard Johnson, Ipsos, LS Travel, Men’s Health, Nobel Telecom, Pfizer, Grande Hotel Phoenicia, Stryker, VP holding, Unicredit, Webhelp, Yazaki, etc.

Nu in ultimul rand, asteptam si ONG-urile, reprezentanti ai parohiilor, asociatii sportive neprofesioniste, etc.

Ideea este ca oricine poate participa, iar partenerii de afaceri si membrii familiei pot constitui membrii echipei corporatiste, alaturi de angajatii proprii.